2012. október 25., csütörtök

ÚJ Aqua Natal


Mi az AquaNatal?

Az Aquanatal szülésfelkészítő vízi mozgásforma várandósoknak. A módszer kidolgozója, Marina Alzugaray, vízben szülésekre szakosodott bába, delfinkutató és táncterapeuta. Az Aquanatal nagy hatékonyságú módszer, melynek segítségével a várandós kismamák e vízi mozgásforma gyakorlása közben készülhetnek fel a szülésre testben és lélekben egyaránt.
Maga a módszer nem elméleti síkon, hanem ősi, primitív, elemi, testi élmény szintjén hozza összhangba művelőit saját nőiességükkel, izmaik lazulásával-feszülésével, légzésükkel és születendő gyermekükkel. A gyakorlatok a jóga és az orientális tánc mozdulataiból merítenek, tartalmaznak meditációs részeket, sőt még olyanokat is, amilyeneket Marina a delfinektől tanult.


A víz ideális közeg a várandósok számára: a felhajtóerő megszünteti a „terhes” tüneteket, a gerinc és az ízületek pihennek, mentesítődnek. Az AquaNatal a kisbaba számára is pozitív élmény: a pocak kikerekedik, a babának több mozgástere nyílik, több oxigénhez jut, és azáltal, hogy egy időre mindkettejüket ugyanaz a közeg veszi körül, különleges lelki közösség is keletkezik anya és baba között. A vizes környezet hatékonyan szabályozza a szervezeten belüli vízháztartást, csökken az ödéma, enyhül a boka, az ujjak dagadása. A víz nyomása gátat szab a túl hirtelen mozdulatoknak, így a mozgás közbeni sérülés veszélye minimálisra csökken.


Az AquaNatal amellett, hogy remekül formában tart, jó módszer a szülésre való felkészülésre is. A gyakorlatok között több is modellezi a szülés közben előadódó belső folyamatokat és testi érzeteket, így segít, hogy a kismama megtalálja a helyét az adott helyzetben.
A vízi foglalkozás során a szülésre való felkészülés három szinten zajlik: testi síkon figyelmet kap a szülésnél fontos izomcsoportok, ízületek rugalmasságának fokozása, ehhez kapcsolódik a testet tudatossággal összekötő légzés, végül pedig azok a vizualizált képek következnek, melyek segítségével a várandós lelki közösséget teremthet a babával, bizakodássá formálhatja a félelmeit, és kibontakoztathatja belső erejét. A mozgásforma gyakorlása közben ”a szülés művészete az elengedés művészete” mottója alatt megtanulhatók a lazítás különböző stratégiái, melynek segítségével a vajúdás hatékonyabbá, a méhösszehúzódások közötti szünet pihentetőbbé válik majd.Az AquaNatal célja, az óra szerkezete, gyakorlatok:

A gyakorlatok célja azon túl, hogy támogatja és segíti az egészséges várandósságot, megkönnyíti a későbbi vajúdást és szülést. A nemzetközi eddig összegyűlt tapasztalatok is igazolták, hogy az "AquaNatal-anyák" vajúdása és szülése komplikáció mentesebb, a baba-mama kapcsolat kialakulása zökkenő mentesebb, a baba későbbi gondozása, szoptatása is könnyebb.

Feltételek:

Az AquaNatal végezhető mindazon medencékben, melyek felnőtt ember tartózkodására alkalmasak. Az órákon való részvétel feltétele az egészséges várandósság. Az AquaNatal védjegy biztosítja az órák biztonságának, hitelességének zálogát, mind a helyszín, mind az oktatók, de elsősorban a várandósok számára.

Előzetes bejelentkezés: Pesterzsébet, Átlós utca 17-19., 06 1 285 8102 vagy  06 30 573 2212

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése