2013. május 12., vasárnap

Nyiroködéma kezelés már nálunk is!




Egészségházunk új szolgáltatása a limfodrenázs kezelés, melyre Germann Gabriella várja a kedves Vendégeket.
A limfodrenázs szó jelentése egyeseknek újszerűként hathat, pedig már hazánkban is 20-25 éve alkalmazzák ezt a technikát. Hogy megértsük mi ez, először is tisztázzuk a nyirokrendszer és a nyirokkeringés funkcióját, feladatát. A nyirokrendszer egyfajta szűrő funkciót lát el, amivel nagyon fontos szerepet játszik a kórokozók elleni küzdelemben, az immunrendszer működésében. A nyirokkeringés a vénás keringést kiegészítő, azzal párhuzamosan futó, járulékos szállító, elvezető rendszer; a szövetközti folyadéknak a vénás száron a keringésbe visszajutni nem tudó részét vezeti el.  Naponta 2-4 liter felesleges víz, fehérje, elhalt sejt és zsír kerül kivezetésre a kötőszövetekből. Ha ez a szűrőfunkció korlátokba ütközik, a szervezet nem tud megszabadulni ezektől a felhalmozódott salakanyagoktól, az immunrendszer nem képes tartósan ellenállni.
Ha megbomlik a szövetközti folyadék termelődésének és elvezetődésének az egyensúlya, az erek nem tudják a szövetközti folyadékból létrejövő nyirkot elszállítani, akkor tartós nyirokvizenyő, ödéma alakul ki. Ehhez nem csak keringési zavarok, hanem sérülések, műtéti beavatkozások is vezethetnek.
A nyirok ödéma kezelésére ma az egyedüli és hatékony eljárásnak a manuális nyirokdrenázst vagy más néven limfodrenázst, és a kiegészítő kompressziós terápiát tartják. A terápia nem összekeverendő a masszázzsal, mert ez esetben egy olyan kezelésről beszélünk, melynek során speciális fogásokkal, technikákkal fejtenek ki hatást a nyirokrendszerre. Mindez nem csak fájdalommentes, hanem a kezelt, problémás testrészen rendkívül kellemes érzést is jelent a Vendégnek! A kezelés alatt során a kötőszövetre gyakorolt speciális fogástechnikával úgy fokozzák a nyirokerek szállító kapacitását, hogy közben ne gyorsuljon a nyiroktermelés. A manuális nyirokdrenázs hatása kettős: helyileg és távol is hat. Helyi hatásként megnyílnak az inaktív nyirokerek és a vízválasztók közötti söntök, melynek révén a szövetközti folyadék elterelhetővé válik a károsodott területről az ép nyirokelfolyású ellenoldali testfél felé. Távoli hatásként fokozza az immunológiai reakciókat, csökkenti a feszítő fájdalmat.
A kezelés 60 perces, és kúraszerűen, egymást követő 5 napon ajánlott alkalmazni! Ezt követően 3 vagy 6 hét múlva ismételhető.
Ha Ön a környéken lakik, és eddig sokat kellett utaznia kórházi kezelésekre, mostantól Pesterzsébeten, az Átlós utcában is hozzájuthat a szükséges ellátáshoz. Nálunk nincs sorban állás, minden vendégünk kiemelt figyelmet kap! Mivel a nyirok ödéma egy makacs betegség, nehezen kezelhető, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, illetve az időben elkezdett kezelésre. Forduljon szakemberhez időben!
Érdeklődni személyesen a recepción lehet vagy telefonon a 06 20 533 77 32 -es számon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése